Ajankohtaista

Koronavirus

Koronavirus huolettaa meitä kaikkia, joten yritetään yhdessä tehdä kaikkemme viruksen leviämisen estämiseksi. Uskon, että yhdessä huolehtimalla hyvästä käsihygieniasta ja välttämällä turhia sosiaalisia kontakteja, voimme hidastaa viruksen leviämistä merkittävästi. Kannetaan yhdessä vastuuta yhteisen asian puolesta ja ajatellaan muiden parasta. Muistakaa, että emme ole maailmassa yksin ja kukaan ei myöskään pärjää täällä yksin. Otetaan vastuuta siis omasta ja muiden hyvinvoinnista. Yhdessä kohti parempaa huomista. Muistakaahan hymyillä ja iloita pienistä asioista. 

Mikäli koet itsesi vähänkin sairaaksi ja tunnistat itsessäsi normaalit flunssan oireet, kuten nuhaa, kurkkukipua, lämpöä, pyydän peruuttamaan ajan. Tämä päteen tietenkin myös toisinpäin.

Ammatinharjoittajana pesen käteni ennen ja jälkeen jokaisen asiakkaan niinkuin aina ennenkin. Toivon myös asiakkaan pesevän kätensä vastaanotolle tullessa tai käyttävän käsidesiä, jota on tarjolla heti ovesta sisään astuessa. Pidättäydyn kättelystä luonnollisesti tällä hetkellä.  

Miten suojaat itseäsi ja muita tartunnalta?

- Pese käsiä vedellä ja saippualla ainakin 20 sekunnin ajan. Kädet kannattaa pestä erityisesti kun tulet ulkoa sisään, aina wc-käynnin jälkeen tai kun olet niistänyt, yskinyt tai aivastanut

- Jos vettä ja saippuaa ei ole saatavilla, käytä alkoholipitoista käsihuuhdetta.

- Vaihda kotona käsipyyhkeitä usein ja käytä kodin ulkopuolella kertakäyttöpyyhkeitä.

- Älä koskettele silmiä, nenää tai suuta, ellet ole juuri pessyt käsiäsi.

- Jos sinulla on lieviäkin hengitystieinfektion oireita, pysy kotona.

- Vältä kättelyä.

- Suojaa suusi ja nenäsi kertakäyttönenäliinalla, kun yskit tai aivastat. Laita käytetty nenäliina välittömästi roskiin.

- Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski tai aivasta puserosi hihan yläosaan, älä käsiisi.

- Ulkona liikkuessasi pidä vähintään metrin etäisyys muihin ja vältä tarpeetonta oleilua julkisilla paikoilla

Mitkä ovat uuden koronaviruksen oireet?

Uusi koronavirus aiheuttaa äkillisen hengitystie-infektion. Monien sairastuneiden oireet ovat olleet lieviä, mutta joukossa on ollut myös vakavasti sairastuneita. Monella vakavampia oireita saaneella on lisäksi ollut jokin perussairaus, kuten diabetes, sydän- tai verisuonitauti tai keuhkosairaus.

Taudinkuvaan on kuulunut

- kuumetta
- yskää
- hengenahdistusta
- lihaskipua
- väsymystä.